GroenLinks loopt alvast een beetje vooruit op een demissionaire status voor het kabinet en wil daarom geen debat meer over de leenplannen voor studenten. Die voornemens moeten ‘controversieel’ verklaard worden, waardoor ze niet meer door een ontslag nemende minister met de Kamer kunnen worden behandeld.

GroenLinks-Tweede Kamerlid Jesse Klaver lijkt blij toe: “De breuk in de gedoogcoalitie komt voor studenten net op tijd. Ik wil met een coalitie van vernieuwers werken aan studiefinanciering waardoor studenten echt wat terugkrijgen voor hun investering en iedereen kan studeren.”

Het debat in de Tweede Kamer over de leenplannen voor studenten gaat morgen niet door. Het is op verzoek van de oppositie uitgesteld.

Aanleiding is de politieke crisis die gisteren is ontstaan nadat de onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV over miljardenbezuinigingen in het Catshuis waren mislukt. GroenLinks, D66, de SP, PvdA en ook de PVV willen vanwege de onduidelijke situatie niet morgen al over de kwestie debatteren.

bron: spitsnieuws.nl