Studentenlening

Studeren is zowel voor de jongeren als de ouders geen goedkopen periode. Tijdens hun studie kunnen studenten wel wat extra geld gebruiken en sluiten daarom vaan een studentenlening af. Voor studenten zijn er een aantal mogelijkheden om aan geld te komen. Vaak is het werk wat ze doen niet toerijkend om allen kosten te dekken. Het werk moet ook niet ten kosten van hun studie gaan. Daarom kiezen ze er vaak voor om te lenen. Bij hun ouders, bij bekende, de bank of natuurlijk de ib-groep (informatie beheer groep).

Studentenleningen van de ib-groep.

Van alle studenten heeft het overgrote deel tijdens zijn studie een lening. Elke student heeft recht op een basisbeurs die vaak onderdeel is van prestatiebeurs. Deze beurs is onderdeel van studiefinanciering regeling en zorgt er voor dat studenten een minimum inkomen hebben tijdens hun studie. De beurs is dus onderdeel van een prestatiebeurs, wat wil zeggen dat het eigenlijk om een studenten lening gaat. Deze beurs wordt kwijtgescholden als de student zijn studie binnen 10 jaar zijn studie afrond.

Mocht de basis lening niet voldoenende zijn dan kan een student een aanvullende lening afsluiten bij de ib-groep. Deze staat lost van de basis prestatiebeurs. Als ook deze extra lening niet voldoende is kan een student een gewone lening bij de ib-groep afsluiten. De zo geheten nullening, waarbij de student het recht op de OV-kaart behoud gedurende de duur van de studiefinanciering periode (4 en soms 5 jaar), is hier een speciale vorm van.

Studenten leningen zijn zo ontworpen dat de student wel over geld kan beschikken tijdens zijn studie, maar pas na het afronden van zijn studie begint met terugbetalen. De meeste studenten vinden binnen het één jaar na het afronden van hun studie een baan en kunnen zonder problemen hun schulden aflossen. Leningverstrekkers bieden studenten vaak een lenening aan met een lagere renten voor tijdens hun studie.

Op deze website vind je alle informatie over lenen voor studenten, de verschillende studentenleningen en de verschillende studenten leningen onderandere aangeboden door ABN Amro, de lening bij de IB-groep, de studentenlening bij de ING Bank, de lening voor studenten van de Rabobank.

1 Comment

  • #1 door Emma Janssens op februari 2nd, 2011

    Quote

    Wanneer houdt het misbruik van de banken op? De ECB heeft de rente verlaagd, zodat de banken nog goedkoper kunnen lenen en de overheid blijft banken ondersteunen met miljarden.